Insigno

 

Tilaa ”Kaunista Kivellä” uutiskirje.

Saat ensimmäisenä tiedon Insignon uusista blogeista, tarjouksista ja tapahtumista.


Insignare

Yrityksen nimi tulee latinan kielen verbistä īnsignō – kaiverran. Kiveä on käytetty ja muokattu ihmisen historian alkuhämäristä asti niin kirjoitusalustana kuin kuvataiteen ja tarinankerronnan välineenäkin. Muotoja ja inskriptioita hakattiin kovaan pintaan, kuten kiveen, marmoriin, terrakottaan, metalliin sekä puuhun. Egyptissä ja Mesopotamian alueella muun muassa käytettiin kovaa kiveä, mikä onkin mahdollistanut vuosituhansia vanhojen kaiverrusten säilymisen aina meidän päiviimme asti. Työkalut valittiin materiaalin mukaan: tavanomaisimpana erinäköiset ja kokoiset taltat (yleensä neliskulmaisella terällä) sekä meistit, joilla kiveen iskettiin erilaisia kuvioita nuijilla ja vasaroilla.

Uusi kohtaa vanhan

Insigno Oy haluaa yhdistää kiven vanhan viehätyksen ikiaikaisena materiaalina uudenlaiseen huippuunsa kehitettyyn kaiverrustekniikkaan. Insignoa inspiroi erityisesti muinaisen maailman kaiverrustaide ja -taito. Yrityksen perustaja Jari Jokinen on kivimies kolmannessa polvessa  – isoisä perusti 1920-luvulla Akaan Toijalaan kiviveistämön, joka on edelleenkin toiminnassa perheen nimissä. Ajatus modernista tekniikasta kivitöissä heräsi pikkuhiljaa Jarin työskenneltyä pitkään personoitujen mittatilaustuotteiden parissa The Left Shoe Companylla. Insigno käyttää valokuvan kaivertamiseen impact etching -tekniikkaa, jossa kaiverrus kiveen tai muuhun kovaan pintaan tehdään timanttineulalla iskemällä. Valokuvan harmaansävyinen jäljennös vastaa miltei täydellisesti alkuperäistä ja yltää kaikkein lähimmäksi mestarikaivertajan taituroimaa kädenjälkeä.

Kaunista kivellä

Kaiverrus näkyy parhaiten mustalla kivimateriaalilla. Isoimmissa kivitauluissa käytämme suomalaista kiveä, ohuemmat laatat ovat pääosin ulkolaisia teknisistä ja logistisista syistä johtuen. Muut kivilaadut ovat erikoistapauksia – jos suunnittelet omaa projektiasi, on luonnollisesti mahdollista käyttää kaikkia kaupallisesti saatavilla olevia kivilaatuja ja värejä. Kivi on kestävä ja ajaton materiaali, jolla sisustat kotisi tai puutarhasi ja tallennat samalla kauneimmat muistosi ja tarinasi kestävällä ja kauniilla tavalla.

Valokuvista kivikuva
Valokuvista kivikuva