Julkaistu Jätä kommentti

Kivikuva inspiroi yksilöimään pihapiirisi

Kun aurinko alkaa vähitellen lämmittämään ja pihamaa ja puutarha paljastumaan lumen alta, on aika ryhtyä pihatöihin! Uusia ihania, persoonallisia ja yksilöllisiä ideoita on hyvä ryhtyä suunnittelemaan jo etukäteen. Kiveykset, kiviaidat ja -pengerrykset kuuluvat lujasti perinteiseen suomalaiseen puutarharakentamiseen – kivillä leikittely ja niiden käyttäminen koristeena onkin monen puutarhaharrastajan mieleen. Pihassa ja puutarhassa istutukset saa rajattua kivilohkareilla selkeästi omaksi kokonaisuudekseen. Suuressa mittakaavassa toimivat parhaiten kyllin isot ja suorareunaiset kivet. Yrttimaata rajaamaan riittävät matalatkin reunakivet. Säännöllinen kivirivi on ennen kaikkea siisti ja helppohoitoinen.

Huomion herättämiseksi moni käyttää erikoisen muotoisia ja värisiä kiviä portinpielessä tai portaiden juurilla –  vaan miltäpä kuulostaisi kuvitettu kivi? Kivetyksiin, pihamaan askelkiviin sekä rappukiviin voit itse suunnitella ja valita sopivimmat, merkityksellisimmät valokuvasi kuin mahdolliset tekstikaiverruksetkin. Vanha puutarhapöytä voisi saada ryhtiä uudella, luonnonmukaisella kivikuvatasolla. Hellällä huolella haalimasi ruusutarhan voi merkitä ruusukuvioisella kivilaatalla tai nimetä mummon rakkaan mansikkamaan runonpätkän kera. Yrttitarhastasikin tulee varmasti pihasi helmi, kun kylvökset viimeistelee kauniisti kaiverretulla, säänkestävällä nimikyltillä!

Kivilaatan koko on 5x50x50 cm ja paino 40 kg. Tämänmoisen personoidun kivilaatan hinta on 630€.
Uusi laatta porraskivetykseen päästään asentamaan heti, kun lumet sulavat. Haukusta huolimatta, tervetuloa! Kivilaatan koko on 5x50x50 cm ja paino 40 kg.

Inspiraatio kuvitettuun tervetulotoivotukseen sisäänkäynnin luona on saatu antiikin roomalaisesta lattiamosaiikkitaiteesta Pompejin arkeologiselta alueelta. Yksi ehkäpä hienoimmista ja kuuluisimmista on Runoilijan taloa (Casa del Poeta Tragico) vartioiva, mustavalkoinen vahtikoira talon atriumiin johtavan pääsisäänkäynnin luona. Kiharaturkkinen muinainen lemmikki on seissyt vartiopaikallansa jo melkein kaksituhatta vuotta kera varoituksen CAVE CANEM – varokaa koiraa! Varoituksen tietenkin oli tarkoitus pitää tunkeilijat loitolla niin kuin tänäkin päivänä. Toisen tyyppiset koiramosaiikit ovien kynnyksillä taas varoittivat vierailijoita olla astumatta pienempien lemmikkikoirien päälle.

Cave canem - varokaa koiraa! Lattiamosaiikki Pompejista.
Cave canem – varokaa koiraa! Lattiamosaiikki Pompejista. Wikimedia Commons.

Kotien ja mökkien ovia niin sisä- kuin ulkopuolellekin sopivat koristamaan ja pienemmätkin esimerkiksi ovien pieleen kiinnitettävät kaiverretut kivilaatat. Tämä on mukava tapa toivottaa vieraat tervetulleeksi. Esimerkiksi noin 10×30 cm kokoisen kivikyltin saa luotettavasti kiinnitettyä ilman reikien poraamista taustamateriaaliin soveltuvalla kaksipuoleisella tarrateipillä tai liimalla laatan painon ollessa noin 200 grammaa.

Tervetuloa meille Kissat.

Mustasta hiotusta kivestä tyylitelty Tervetuloa meille -kyltti, jossa tervetulotoivotuksen vieraille antaa ystävällinen kissapariskunta. Verkkokaupassa valmiin kyltin hinta on 30€.

Kivikuva on aina saatavilla myös omalla kuvalla ja tekstillä: kätevimmin personoidun kivikuvan tilaat valitsemalla tuotekategorian Kivitaulu omalla kuvalla ja tekstillä. Jos valmiista vaihtoehdoista ei löydy hakemaasi tai tarvitset lisätietoja ennen tilauspäätöstäsi, ota yhteyttä Oma projekti -lomakkeella tai sähköpostitse info@insigno.fi.

Toivotamme aurinkoista ja inspiroivaa kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *