Julkaistu

Korskeutta kylpytiloihin á l’ Insigno

Kiveä kylpyhuoneeseen?

Sisustussuunnittelussa kivi on mahdollisuus. Sen olemus on vakaa ja luotettava, sisustusmateriaalina se on erityisen tyylikäs ja aito elementti. Kivi tuo eittämättä tilaan häivähdyksen luksusta. Käyttötarkoitukseltaan se sopii monenmoisiin tiloihin – erinomaisesti se palvelee kosteissa tiloissa, joissa sen kestävyys ja yksinkertainen kauneus nousevat suureen arvoon.

Vai sittenkin kaakelia?

Syksy on mitä parhainta aikaa piristää kodin sisustusta uusilla yksityiskohdilla ja näyttävillä sisustuselementeillä! Syksy on nähtävästi saapunut myös kaakelivalikoimiin – ne hehkuvat monissa eri väreissä ja esimerkiksi Pukkilan laatoissa on mukana uusia ja kekseliäitä muotoja. ”Laattatrendien avainsanoina ovat nyt kodikkuus, käsityömäisyys ja rustiikkisuus.”

Tiilenpunainen kaakeli kaiverruksineen on ihanan lämmin ja täyteläinen – pystytkö jo haistamaan lempikahvisi höyryävän aromikkaan tuoksun? Kokeile kaakeleilla uutta eloa ja ilmettä myös keittiöön!

Suihkuun Marilynin kanssa?

Trendejä voi toki seurata esimerkiksi laattojen mitoissa, väreissä ja muodoissa, mutta personoiduilla tehostelaatoilla voisit äärimmäisen helposti korostaa kotisi ikiomaa tyyliä! Insignon käyttämä kaiverrustekniikka antaa lähes rajattomat mahdollisuudet persoonallisten ratkaisujen luomiseen.

Iki-ihana Marilyn lainausteksteineen istuisi niin romanttisen vintage-tyylin kuin tavallisen elokuvaharrastajankin kotiin ja kylpyhuoneeseen. Kaiverrus hiekanvärisellä kaakelinpinnalla on erityisen pehmeä ja tunnelmallinen.

Yksilöllisten, eläväisten kuva- ja kuviokaiverruksiensa ansiosta kaakelit tuovat varmasti kohteisiinsa persoonallista ilmettä. Tehostelaattaa kannattaa käyttää esimerkiksi sampoopullosyvennyksissä tai kokonaisissa seinäpinnoissa. Suurempikokoisilla laatoilla syntyy moderni ja tyylikäs, yhtenäinen pinta. Insignon tämän hetken valikoimissa on laatan koko 25×20 cm. Esimerkkejä värivaihtoehdoista löytyy kolme: musta, punainen ja hiekka. Oman kaakelin käyttö on tietenkin myös mahdollista – kaiverrustulos paljolti riippuu kaakelin väristä ja ominaisuuksista, joten tällöin kaiverrusta on syytä ensin testata yhdelle palaselle ennen lopullista toteutusta.

Kiiltävällä mustalla pinnalla kaiverrukset näkyvät ehkäpä kaikkein terävimmin.

Valaistukseen kannattaa myös kiinnittää huomiota: sama laatta seinässä ja lattiassa näyttää valon vaikutuksesta hyvinkin erilaiselta. Suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon se, tuleeko tilaan luonnonvaloa vai valaistaanko keinovalolla. Tummaan kylpyhuoneeseen intiimiä tunnelmaa luo epäsuora valaistus. Herkkyyttä ja pehmeää kauneutta voi luoda luonnonvalossa kylpevillä vaaleilla ja maanläheisillä kaakelisävyillä.